Wednesday, August 17, 2011

putus cinta

officially. tarikh di atas.

nak nangis tak?

nak jerit tak?

nak berlari ke hutan dan teriakku?

ke nak potong pergelangan tengan biar darah keluar suma?

bodoh. memang aku gila kalau buat suma tu.

memang dah hilang kewarasan.

orang lain putus pertalian pernikahan lagi.

orang lain putus jugak pertunangan.

orang lain putus cinta sebab lagi azab pun ada.

so buang air mata, mahu menangis mengenang nasib diri.

bek aku get ready.

untuk kekasih gelap.

curang? hell, ya. suma orang pun de simpan scandle mandle hapa. salah ke aku nak simpan sorang?

meh aku cite cam na aku boleh sangkut kat mamat ni.

tahun lepas, aku selalu la terserempak muka dia. maksudnya di situ dia lah kan. tapi aku tak pandang langsung, sebab bagi aku, 'hape spesel hentah mamat tak cukup hinci ni'. walhal aku pun bukan tinggi mana pun kan. dasar gadis belagak!

sampai satu hari tu. aku gi tengok bola. aku bukan peminat bola pun. takat muka2 pemain bola yang jadi model aku taulah macam beckham. muka kaka tu pun aku tak tau mana satu. tapi takde pilihan, terpaksa aku tengok jugaklah bola.

dah tahap cipan bosan, layankan je. sampailah game start. mata aku tak boleh lari dari mamat pendek yang aku tak nampak rope die dari belakang. yang aku tau, dia main macam kaki dia 10. dia lecek (lecek ek, hentam saja) bola, macam hapa.

macam kilat. tadi aku tengok dia dekat pintu gol, tiba2 dia rampas bola entah dari mana dia datang. mak aiiii~ kecik2 cili padi uolls~ bila bola dah de kat kaki, jangan harap dia nak kasi can kat orang lain.

sejak dari tu aku siyesly fall in love kat dia. aku tak boleh nampak bayang dia. lau nampak bayang skalipun aku jadi cair dol. senyum sorang2. aku tak pernah jatuh cinta an mana2 mamat macam tu skali. dengan ex2 aku suma aku takdelah pernah senyum manjang lau tengok muka dorang,

tapi an kekasih gelap sorang ni, mood tengah panas macam gunung berapi pun sejuk teross! ahhhh. tak sabar nak date. oklah uolls. i nak siap2. sian bf i tunggu i lama2. nak sokong dia main bola. ihik.











tau suma jeles tengok pakwe aku kan?? dah la! blahhh! blahhh! 




....

6 comments:

hasr_zero said...

huh...lagi power Neymar..rmbut mohican tu...hihihi

PK said...

apa ni?

apa ni?

apa ni?


astaga.

(the naked writer) said...

girl mmg suka atlet...selamat aku...heh

L said...

hasr : hussdet?? tak kenal. haha

PK : astaga. knp kau smigol?

tnw : hahaha aku ska dia sorg ni jeh..org lain aku xpndg. hohoho

HEROICzero said...

gelecek lah . kot ?

intan.maisarah said...

tak apa la,saya sanggup bermadu