Thursday, January 13, 2011

Dari Melintang Dia Lurus

owwwkeeeeyyyyyyyyyy...rasanya aku banyak buat post tentang isu2 nafsu sejenis ni kan? sebab? sebab dorang antara manusia yang rapat dalam hidup aku. dan ya, aku pernah di cop lessy masa skool. erk?

post sebelum ni boleh klik SINI.

dalam post sebelum ni aku ada cerita tentang kawan aku putus cinta. sama2 lessy. dua2 kawan aku. kau nak tahu tak kenapa yang meminta putus tu mintak putus walhal b4 ni dorang ala2 kapel paling masyuk bercinta??

sebab...dia nak berubah dan mendekatkan diri dengan agama....alhamdulillah..

betulkan kata aku...tak mustahil golongan macam ni berubah..

terharu bila aku dengar dia nak berubah..nak balik ke jalan yang lurus..terharu pun ada...

kenapa?

sebab aku tau..Allah dah dengar doa aku..even bukan semua kawan2 aku yang homoseksual berubah, at least Allah dah buktikan pada orang sekeliling aku, bahawa pendapat aku tentang dorang selama ni tak salah!

dari kau keji dorang..lebih baik doakan bukan?

Allah lebih tahu rahsia manusia dari manusia sendiri...jadi siapa kita nak tunjuk jari pada manusia lain hari ini yang dorang lagi sesat dari kita walhal esok lusa masih rahsia??






senyum...tak perlu kata apa2.... :)





.: manusia hari ini rasa mereka lagi 'mulia' bila saling 'bertutup' dan memandang orang 'terbuka' dengan sinis... kenapa ya?..adakah di dalam Al-Quran ada kata hanya dengan 'tubuh' tertutup kau sudah bisa dapat tiket masuk syurga?...hati kau bagaimana?..ikhlaskah dan di terimakah amal jika hati sering merasakan diri 'suci'? :.

5 comments:

MATAHARI said...

indeed. doa 1000x lebih baik dr mengkeji. malah mereka lagi bagus drpd mereka yang bangga dengan kekejian mereka.


ayat kau... teruskan menulis.haha. tiba2 aku meresap dalam penulisan ini dan blog ini


syial, kamek ter'ttaip lepeh sitok. malas mok padam balit. isk.

Bijen M. said...

Bila orang menegur...
Senyum, tak perlu kata apa-apa.

Lee Zha said...

munga-munga matahari : ktk ya anang! hahaha

bro bijeng : best pulak lagu tu ek? senyum..tak perlu kata apa2..senyum.. :D

Bijen M. said...

Haa.
Betul.
Bila kena tegur, dengar je lagu tu.

Lee Zha said...

senyum. senyum. aishh..cunnn sgt lagu tu. :D