Tuesday, November 2, 2010

Ye, aku la tu. :D

semalam sembang deras kat talipon dengan Y. rindu. rindu nak borak2 macam masa study dulu. borak sampai tetido. sambil tu mata aku tengok bilik aku yang baru separuh berkemas.

ye..aku suka kemas bilik malam2. tu pun kalau aku tengok bilik aku dah darurat. tapi memang dah darurat pun, siap de sawang2 da. gila pemalas anak dara ni!

da 1 month rasanya xsapu bilik. da macam 1 tahun. tu jugak aku dah alih kedudukan katil an rak buku. nampak lain la bilik aku. suka! :)

tapi ada 1 benda yang aku tak ley nak suka sangat. bilik aku dah xley kunci. -.-". kejadian yang berlaku sabtu membuatkan tepi pintu aku terkopak.

owh! bukan salah orang lain. aku sendiri punya salah. hari sabtu aku tinggal sesorang kat umah. ntah macam mana before nak mandi TERkunci pintu (habit aku kot, terbiasa...heee). 

alamak....(lam nada yang tak berapa nak risau).

itu reaksi aku, padahal nak kejar masa. nak bersiap keluar an kawan. kunci spare an talipon suma lam bilik. otak aku dah terbayang kalau2 pintu masih xley bukak, komfom budak B tu call sroh cepat2 takut tertinggal bas....

aku try korek guna pisau. xjalan. aku try tendang banyak kali...owhh..bergegar rumah. ye la, rumah tingkat atas kan kayu. mau tak bergegar sampai tingkat bawah bunyi nya. (sib baek datuk sri dan datin sri pegi umah usu...heeee).

dengan muka xdak perasan dan tanpa rasa cemas....aku rempuh pintu bilik ala2 dalam CSI nak ambush rumah penjenayah.dengan 2 kali rempuhan.....TARAAAAAAAAA....terbukak pun. dengan senyum bangga, aku gi bilik air.

padahal lam kepala dah sah2 lau datuk dan datin balik komfom kena marah punya...dan kepala aku, tetiba migrain. rasa bergegar jugak la otak masa rempuhan.

balik dari keluar jejalan an B, aku pergi tukul yang dah terkopek tu. agak buruk la rope. p janji pintu ley tutup. dan macam biasa...malam2, 1 rumah dengan bunyi aku bertukang. haaaaaa~


dan semalam balik dari kerja aku gitau datuk sri sal pintu tu sambil wat aksi gedik2 mintak tolong dia alter cantik2 yang dah terkopek tu...harammm....kena marah lagi ada. heee :D

dan puan sri pun berkata

" patut la bunyi kau bertukul semalam. mak ingat ko ubah katil je...."

oh ok, nampak sangat tipoo. mak aku sah2 bukan warga semenanjung kan? ayat ala2 drama lak. ini bahasa tulennya

"patut la bunyi ko bertukol malam tadik..mak pk ko alih katil jak...."

yer..itu baru bahasa sarawak. :D akhirnya terbiar la pintu bilik xley nak konci. datuk sri tanak layan request aku. huuu...tape2. hari deepabali ni aku tampal cantik2. haaa

biar sampai datuk sri bangga tengok anak dara pandai bertukang.... :D

tapi puan sri tak bangga sebab anak dara belum pakar masak2....xpa..puan sri kn ada...puan sri masak suma sedap....heee :D


moral of the value..






patutla xde bf...peel xsnonoh. aishhh...-.-"



aku slalu rasa aku de gen jantan lam badan aku...tp alhamdulillah...nafsu masih ke arah lelaki...


hahahaha...im not lesbo. sekian.

4 comments:

red-is-merah said...

hahaha... adeh, ingatkan puan sri marah ngan berkata "malas aku ingau kamuk nik....."

Lee Zha said...

hahaha..datin sri jz akan klakar kedayan ngan datuk sri an kajen majen jak..mun an anak2 klaka sawak..so..anak2 pn trikot2. mun an kajen blh bpk, klaka kdyan..blh mak klaka sawak. hahaha :D

Ayu Ikhwani said...

Ahaha.. actually akak pun mcm Zha.. sumer nak buat sendiri.. mak tiri akak even commented yg akak ni independant sgt, sbb tu laki takut nak dekat hahah.. aritu lock kat grill jammed, akak baru balik kelas.. jiran² takde, kwn² pun kuar so tgh² mlm la dok main ngan screwdriver nak bukak lock kat grill tu.. then esok pagi² gi kedai hardware and tukar je lock tu sendiri. Even klau beli DIY nye furniture, kadang akak yg tolong pasangkan utk kawan yg laki hahah.. bole?

Lee Zha said...

hahaha yeahhhhh! kak ayu..itu nmny girl power zmn skang! da xmen da mrengek2, nangis2 bila bnd2 cenggitu jadik..kna indi jgk sumtyms..ye la, nk hrp tgu BERlaki nk pndai lmbt lg ye dak? lau nk tgu ada laki baru ley bukak, almt xde la msok umah / blik. hahahaha...xde hal..at least we learn sumthg new..xla org asyk cop perempuan ni manja sgt... :D blh geng ah an kak ayu. hahaha