Thursday, November 4, 2010

25 things u should know bout me

hee...bkn pape pun nih...si Cik Puan StrowBelang tag haku...so kite tengok apa jawapan ceq nak bagi kat dia na...

1. bila aku jalan / bwk moto / drive keta...mata aku pndg lurussssssssss je. sumtyms, member yg duk melambai2 aku yang berada jauhhhhhhhh di hadapan mata aku pun, aku tak nampak. ok, bukan stkt jaoh, kdg2 ko 1 lgkh dr aku pn aku xtengok. bkn aku sombong..p aku jln mmg xtgk org...smp famly n kwn2 mrh kt aku! haaa...Puan Sri pun da sound aku byk kali...p..nk wt cm mna??? aku xsedar...heee :D

2. aku akan makan sayur yang Puan Sri aku makan. maksud? aku akan tengok Puan Sri  makan dulu sayur tu, tengah dia makan, aku akan tanya sedap x? even dia kata sedap tapi pahit...aku akan telan jugak. even pahit2 pun, aku akan rasa sedap. tp PERIA aku xley blah.....(mayb sb aku ta pnh tgk Puan Sri mkn peria..kot)

3. aku suka kemas bilik malam2.

4. tak suka sikat rambut...guna jari pun boleh.... ( Fit, tu petua lau nak rambut lembut dan halus...hahahaha)

5. arrr...aku rasa aku ada split personality. kdg2 mcm jantan. kdg2 mcm wanita terakhir. hoo!

6. aku benci nangis depan orang...rasa macam xmacho doe! LOL! p aku ok lau orang laki / pompuan nangis depan aku...aku xkan cop dorang lembik.

7. teringin sangat nak buat baju kurung 100% hand made, xde mesin2. (p aku xreti menjahit baju......jahit baju koyak reti la........huwaaaaaaaaa)

8. aku suka keta 4 wheels.. ( macam taste orang tua kan??)

9. my mom is my bestfren! ada sesetengah orang mungkin rasa aku agak kurang hajar bila aku bagi pendapat tentang baju yang mak aku pakai o nak beli. 4 ur info, mak aku akan tanya pendapat aku, n bila aku tak kata cantik, dia tak akan terasa, she's open.....(senang kata...PUAN SRI AKU TU JIWA MUDA BABE. BAJU / KASUT BARU AKU XSAH LAU DIA XREMBAT..hahaha).

10. aku da kurang makan ice cream and choc. kegilaan makan benda tu pun datang dari Datuk Sri dan Puan Sri. semalam aku bedal habis eskrim yang Datuk Sri beli. harga eskrim rm1 je pun. p dia sroh ganti rm50. hahaha xley blah! cettt! :P

11. why i didn't sound like sarawakian??? bkoz op da bkoz...zaman skool menengah lu..Ckgu aku, even dia org srwk, bila ngajar, dia guna bhs Melayu...bila da habes kelas...baru guna bhs Sarawak..dan pengaruh tv le jugak...btw, Datuk & Puan Sri suka blajar dialek Perak / Utara / Klatey from me... :)

12. im originally sarawakian + brunei.. tade jawa. tade utara. tade klatey....( p ayah Agi still anggap aku budak jawa even da abes study.......... -.-" )

13. suka amek gambaq. p tak suka edit. suka natural cam tu ja....(lam erti kata len..aku pemalas bab edit2...hee :D)

14. bab cinta...ermm..setia...yes..tapi skali laki buat taik an aku..sampai mati aku xkan maafkan dia..

15. aku akan jadi pendendam kalau orang kacau maruah famly aku...so..mulut tu jaga2 sikit..dan sebab ni la no 14 tu jadi...

16. susah nak nangis lau bab2 cinta ke..de masalah ke..xde duit ke..xckup makan ke..kena tipu ke..p ayaq mata senang kluaq lau bab2 mak bapak...aiseyy...ni lau tengok iklan sal mak bapak pun menetessss... ......owhh...

17. pe gi ek...aku suka tengok pompuan cantik...ringan je mulut aku nak puji..p bukan beerti aku lesbo...

18. aku penah kena gelar lesbo my high skool...gila! hahaha

19. impian...nak ada business sendiri...keta sendiri...umah sendiri...dan hantar Datuk & Puan Sri melancong tiap2 bulan...tak yah sibuk2 nak jaga cucu..cucu suma meh Usu Ceq jaga meh...heeee......

20. aku da banyak nama di kalangan famly...seha..ceq..ceha..seh..kak aya ( ni mayb pelat budak2 xreti sebut seha)...penah masa study, aku tersasul sebut 'ceq', member aku sound. " aik...ang tu orang Sarawak..tak yah nak jadi orang Kedah na..." hahahaha... aku gelak je la. aku gtau la, tu salah satu nama aku... wink* :D

21. aku reti speak Utara since primary...bila ada sorang kerani orang Penang mai skool aku..anak dia pulak classmate aku..so..hari2 lepas fardhu ain aku akan teman dia nak balik...dari situ la aku blajaq speak utara..

22. aku suka mamat pandai men sk8 n gitar..cool gila! 

23. aku suka rilesensip jarak jaoh..so..terhindar dari sikap kongkong - mengongkong. ye dak? becinta xkan nak 24 jam babe...de masa nak lepak an kawan2 gak...lau nak bekepit 24/7..nikah je la senang...

24. aku tak rasa bila kluaq bdua an bf pi beli barang tu dating...lau duduk2, depan tasik..pantai ke..cerita hal2 peribadi aka masa depan yang tak tentu lagi..haa..tu aku cop dating la.. lau takat men boling..tengok wayang.. aku anggap tu...riadah. hahahaha boley x?

25. aik..da last? ok..last but not least...aku suuuuuuuuuuuka arnab! gila2 suka! :D



yesss...siap pun perahan otak! nak tag2!!

uncle
bro bijeng
kak ayu yang ayuu


sapa2 yang x di tag...lau nak amek je la ye...saya halalkan makan minum blog ande...hehe :D

7 comments:

Cik Puan StrowBelang said...

tak suka sikat rambut...guna jari pun boleh.... ( Fit, tu petua lau nak rambut lembut dan halus...hahahaha)
xleh aku ikot petua ni.. aku rimas xsikat.. haha

red-is-merah said...

aiksss,... kenak juak!!.. haha,... anyway thanks, cuma blom da masa gik, cam gago bnar2 lah tekkk.., klak2 molah homework tok...kih3..

Lee Zha said...

fitz : hahaha..elakkan sikat ms bsh..tu akan wt rmbt ang bgeser ant 1 sm len..jd kasaq la..

uncle : ok bos. no poblemo! :D

Bijen M. said...

Kau suka kereta 4 wheels?
Kereta sorong kau tak sukalah?
Aiseh.

REDisMERAH said...

TAG dah di jwb..tp sik dicheck apa2 pun...sukati taip jak...hahaha... ntah2 bnyk spelling salah...kih3, neway, thanks.....

Lee Zha said...

bro bijeng : aiseyy..keta sorong tu, keta 1 yg aku miliki. ye la, dulu2 xreti pn upih pinang ley wt keta, so curik keta 2 wheels tu je la. ha3

uncle : yerrr...sy bace la ni..ha3

Ayu Ikhwani said...

Dah bace ni aritu, tp takde idea.. mcm penah je jwb.. nnt akak carik..