Monday, August 23, 2010

Ye..aku sedang merapu skang

n3 aku xda kna mgena an pilem ni..tp aku ska poster ni...:)

hujung minggu aku tak ada yang best. apa yang aku buat?? duk fikir masalah hidup. tapi bila fikir2 balik, nasib baik aku ada blog, tempat aku luah apa yang aku rasa. tak kisah la orang suka ke tak apa aku post, janji bukan aku mintak duit ko kan?? so?? duduk diam2. huhu.. aku tak ada tempat nak ngadu kan, so ngadu lam blog je la. memang la orang akan kata.."kau ngadu kat Allah..Dia Maha Mendengar"...ye aku tau tu. tapi tipu la kalau aku sebagai perempuan ni kata itu dah memadai. mesti korang nak ada manusia yang dengar masalah korang, tol tak? lebih2 lagi kalau orang tu orang yang korang sayang, makin la korang rasa...di lindungi, ryte?

tapi aku tak da "seseorang" tu..so, ngadu lam ni je la. kadang2 aku rasa bosan dengan hidup. rasa nak pergi somewhere else. at least, bosan2 aku, aku nak pergi melancong. bukan bunuh diri ke hapa kan? jangan risau, otak aku belum nak buat keja bodoh cenggitu. maybe nampak macam aku lari dari masalah..heyy..masalah takkan habis sampai ko mati doe! masalah kau just akan selesai kalau kau masuk syurga je. tak percaya, fikir sendiri la. so..kadang2 lari tu bagus jugak. ley release tension yang sedia ada terbeban kat kepala ni kan.

tapi..aku hangin la jugak kadang2 kat manusia yang datang kat aku, story masalah macam...gempak bagai! tapi alih2..satu je masalah dia lam hidup..aduii..nak je aku jerit kat telinga dia kuat2 "aku ada seratus masalah dalam kepala otak, tapi tak serabut macam kau pun! chill la!". bagi aku manusia macam tu cenggeng. Tuhan da bagi banyak kesenangan lam hidup dia, tapi bila baru di uji an 1 ujian je, da menggelabah, cakap macam dunia dia da berakhir..tak da makna nak hidup lagi..bla..bla..bla...ishhh..siyes, aku fedup manusia yang macam tu! terlalu manja! kalau aku ada kuasa ghaibkan manusia tu, mau aku ghaibkan dia, hantar p palestin. hah, rasakan! macam mana erti hidup. hidup dari kecik sampai besa melimpah an duit, mak ayah tak de masalah, takde gaduh, takde skandel. famly suma keturunan baik2. tapi sebab baru kena uji, da mengglebah. bosan aku!


bila aku banding hidup dia an aku, rasanya..1000 perbezaan dapat aku listkan. kalau aku list masalah yang aku hadap dari kecik sampai skang, tebal kamus rasanya. suma yang dia penah alami, aku penah je. tapi apa yang aku penah alami, boleh gerenti ke kau penah alami jugak?? tak yah tipu la kalau kau cakap "aku faham apa kau alami....". heh..kau takkan pernah alami apa orang rasa selagi kau tak pernah alami masalah yang sama. tak yah la nak tunjuk caring dengan word macam tu, aku tak suka.

dan palinggggggggggg aku tak suka, amek tau masalah orang. aduhh..ko tau masalah kain pelikat ke kain batik orang, ko senyap je. tak yah kecoh. mungkin sebab tu aku bukan  "mesra alam" kot...rasanya. sebab aku malas nak semak otak aku an masalah orang lain. diam sudah. masalah aku lagi banyak nak fikir. kalau amek tau pastu tolong takpe gak. ni setakat nak amek tau pastu jaja 1 bandar, bek tak yah. bawak2 la solotep mulut tu..

5 comments:

red-is-merah said...

bagus2.. semakin pandei mengarang kanak2 ribena tok.......

Lee Zha said...

ngaaa~~ merapu mmg bdg pendidikan mek uncle. haha

ezzati said...

hyehye..salam kenal

alvin takda umah harga 8juta said...

cool selalu..
jerit bila lu suka..

Lee Zha said...

ezazati : salam2. kueh raya xde ke?? hehe

alvin : smlm aku da bisu bai..jerit punya psal..