Wednesday, August 25, 2010

Kerana Dendam

 
aku ngah blogwalking bila tetiba aku jumpa sumthing tadi. sumthing yang aku rasa "sum1" penah bagi aku link benda tu, dan suroh aku baca. Bila aku ingat balik..ye..lama dulu.."dia" ada bagi aku link tu. masa tu aku tak ada fb..tak da blog..yang aku ada..just ym. itu cara kitorang berhubung. sebab masa tu..aku ada frenster, tapi da delete..tagged pun aku delete..kenapa? sebab aku amat malas nak main suma benda cam tu dah..

berbalik pada benda yang aku nampak tadi..buatkan air mata aku ni suka2 klua...sib bek bos aku da blah tadi, kalau tak mesti dia ingat aku nangis psal bengang an sikap dia pagi tadi. huu..aku an bos, tu cerita lain. tak penting untok aku kongsi kat sini.

tapi bila tengok balik benda tadi..aku rasa teramat menyesal..menyesal dengan apa yang aku dah buat kat 'dia'...benda yang aku tengok tadi tu katun je..tapi katun tu macam menyampaikan kata hati 'dia' masa dulu..masa aku masih milik dia..tapi dia hanya orang biasa bagi aku...jahat kan aku?? aku tipu dia..aku tak percaya dia..sebab dendam! 

ye..sebab dendam aku an kaum dia..bodoh! memang aku bodoh. bodoh sebab belum sedar yang aku sayang dia tapi masih nak nafikan yang dia bukan sapa2 bagi aku. tengok kaum dia 'sakit' aku rasa puas. puas sebab dendam berbalas. aku nak dorang rasa apa aku rasa...tapi apa yang aku dapat skang??..penyesalan!

aku da boleh miliki dia da..dia untuk orang lain...aku tringin nak macam dulu, tapi aku tau tu amat payah..da sampai masa dia jumpa orang lain..yang lebih jujur..dan sayang dia setulus hati...aku?... mulakan langkah baru..even hati sarat dengan rindu, tapi aku dah tak ada hak untuk miliki dia...this is the price that i have to pay dgn apa yg aku dah buat...yeap..padan muka aku...juz sebab dendam...

4 comments:

red-is-merah said...

dendam dendang perantau......

Lee Zha said...

hehe..ms stdy lok xpt dga lg ya..menetes lak..hehe

REDisMERAH said...

bina lembaran baru, semalam hanya tinggal kenang2an => sebagai pedoman untuk maju ke depan.... hehe... cam pakar motivasi lah pulak... kih3.

Lee Zha said...

insyaAllah. :)