Thursday, August 26, 2010

Jom Jalan2 :D wink* wink*

haa~ kalau korang dekat ley la aku ajak jalan2 skali na. tapi ni xley la, jalan2 lam blog je cukup. n3 aku tu..xde kena mengena an coti2 mesia pun..tapi aku agak tension skang ni bila orang persoalkan cara aku berjalan...aku normal je la, takde tempang ke..menyeret sluar atas lantai ke..just kalau aku jalan...memang...memang automatik mata aku ni tak tengok orang sekeliling.


bukan bermakna aku buta ke rabun ke (tapi aku memang rabun la jugak)..tapi 1 benda yang aku baru perasan tabiat aku bila berjalan, aku perasan pun masa aku sekolah menengah..bila berjalan aku tak hirau orang yang lalu lalang depan mata aku. nak kata mata tak nampak, nampak. tapi mungkin aku ignored untuk tengok muka2 yang lalu lalang kot. sampai famly sendiri jalan depan mata pun aku tak perasan! jalan DEPAN MATA ye..bukan tepi..bukan atas..bukan bawah, tapi depan. bila berjalan, dah sah2 la kan ko nampak manusia yang ada kat depan ko, tapi aku kekadang tak! heh..macam bangang je kan, tapi itulah tabiat aku yang sampai skang aku susah nak kikis.

bukan aku tak cuba, tapi bila berjalan sorang2 ke or ngan kawan2, aku secara automatik nya (tanpa sedar) akan tak hirau pasal orang. mata aku akan straight tengok tempat tapi bukan orang. bukan bermaksud aku tak nak hirau orang, tapi masalah nya..aku segan nak tengok orang. YES, itulah yang sebenarnya. mungkin sebab aku dah terbiasa macam tu dari dulu, so sampai skang amat2 la susah nak ubah tabiat tu! dalam bulan posa ni je da bapa banyak kali aku bump orang yang aku kenal tapi aku tak 'perasan  dorang depan aku'..heee...sorry~~ dan terima kasih sebab tegur aku. kalau tak, sampai kiamat aku tak perasan korang ada.

jadi..sempena bulan baik ni..aku menyusun sepuluh jari mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki pada famly, kawan2, cikgu2, jiran2 an sape2 la yang bump an aku dan trasa sebab aku ignored je..maaf ye..huhu..bukan sengaja buat, tapi benda tu TAK sengaja. kalau nampak, memang aku akan tegur dulu. tapi tu pun kalau aku tak malu la, tabiat aku yang malu p blagak kerek ni kadang2 muncol. haha..kalau tengok muka aku kerek tu, tu maksudnya aku malu la tu...tu cara aku nak cover malu, muka kerek. hahaha~



4 comments:

REDisMERAH said...

singgah jln2 jap.....

Cik Puan Fitz said...

haha..
aku pon mcm ko gak..
jalan/ bawak moto mmg aku xpandang sekeliling..
pandang ke dpan je..
ahaks

o kambeng hitam o said...

kau jalan ke mana ni?

**blurr**

Lee Zha said...

uncle : singgah sahur~ haha

fit : hahaha..kita serupa~ ley jd room8 geng keras ni. haha

kambeng : xjln g mn..p kalau aku jln2..aku xtgk org smp org dpn aku pn aku xtgk..haha