Wednesday, February 2, 2011

Facebookers : Dari 157, hanya 11. Syabas!

angka di atas (157) mewakili kawan2 dan famly2 aku dalam Pesbuk. 11 orang mewakili 'LIKE' fan page Selamatkan Pelajar dan Rakyat Malaysia di Mesir.

Pesbuk aku tak banyak orang pun. 157 orang je, sumanya famly and friends. orang yang aku tak kenal? aku tak add or approve. aku bukan buat Pesbuk sebab nak main add2 orang. tapi salah satu cara aku berhubung dengan famly dan friends yang tersayang.tapi sayang, 11 orang je yang join aku sama2 busy body tentang rakyat Malaysia di Mesir. 11 dari 157. apa tu?

baru aku sedar, aku berkawan dengan manusia 'batu' rupa2nya. siap buat bahan lawak ya.

tak apa..kalau 1 hari nanti kau susah, jangan cari aku. jangan mengadu kat aku. jangan mintak tolong aku. dan jangan mintak nasihat aku.

malu. malu aku berkawan dengan manusia yang hanya tahu diri sendiri punya dunia. walhal, salah seorang manusia yang terperangkap kat Mesir tu kawan2 korang jugak. kenal. pernah duduk sekelas. kalau jumpa pun, Alhamdulillah, dia masih ingat nama korang.aku bukan mintak rm10 dari tiap2 korang nak beli tiket flight tuk dia balik bahlul, mintak doakan je la. susah sangat ke?

kalau part nak klik 'Bikini Bali Putus Cinta' laju pulak korang. kalau yang terperangkap kat sana pun, bukan kawan korang sekalipun, di mana nilai kemanusiaan korang? mana?


alah...aku tak ada siapa2 kat sana..wat apa nak kisah??...

bf i de kat sini. nasib baik. kalau tak, mau i nangis fikir pasal dia...

selama ni orang tak hirau pun nasib hidup aku, wat apa aku nak hirau hidup orang?...

mengglabah doe! lu rilek2 je la babe, bukan lu yang ada kat sana!kalau tu apa yang korang kata...1 je aku nak ucap....wtf!
gi tinggal lam hutan or gua sana yang takda orang. lagi bagus.
.: orang lokek duit aku boleh terima lagi. tapi kalau lokek 'Doa', aku rasa tu bukan manusia :.

No comments: