Thursday, January 27, 2011

Moh Kite Kecek Sarawak! :D

dari marek sampai kinek, nang aku online pun blogwalking blog orang Miri. benda yang aku sik pernah buat. why? sebab aku tok duduk lam gua tanjong! sik pernah tauk yang rami blogger Miri wujud eh. tang aku ingat aku sorang jak orang Miri.

nampak gilak aku ngegeh di sia. hahaha. ok, sebenarnya, pemikiran aku gya sebab ku tangga kawan2 aku langsung sik da blog so aku pk la tek nak orang lain pun sama gya juak. but, lepas aku ketemu sama MiriBloggers & Sarawak Bloggers Page (klik badge tepi blog tok mun nak ke sia), alu lah ku kedak jakun nak baca sigek2 page orang.


Sea Horse at Marina Bay :D
aku ulang. AKU BACA SIGEK SIGEK OK! aok. nang banyak. p dasar miak jakun, gyalah tek nak. tapi aku dah jalan2 lam blog nak ada lam MiriBloggers jak. nak Sarawak Bloggers ya kelak2 lah ku baca sebab terlampo banyak. maok pisan mun baca!

best eh bila baca, baruk aku tauk masih ada juak blogger yang makey bahasa sawak berblog (dasar anak jakun). sebab selamak tok aku nemu miak sawak pun just klaka melayu, tapi ada sebablahkan. macam aku. aku kenal dunia blog tok dari kawan ku nak orang semenanjung ya.

so, keluasan perjalanan aku berblog terhad lam kawasan daknya jak sebab aku belom jumpa blog2 orang sawak dalam kuantiti yang banyak. bok tok jumpa. ngahahaha! best aie. at least aku tauk, orang sawak dah kin maju.

tang aku jak agik pemikiran lam gua tanjong! susah juak mun orang nak sik pandey ber-so-si-al kedak aku tok. nang jakun mun jumpa o nemu orang senegri la tek. ha ha ha!





.: Siapa yang NON-SARAWAKIAN, kalau korang faham apa aku tulis, sila emelkan jawapan anda. "Kalau" ada yang faham....ne tau aku nak bagi hadiah ke..hahaha...dan ENTRI INI BUKAN UNTUK INCEK MATAHARI. :p :.

3 comments:

Niz said...

haha mcm tu la aku
sllu terasa terasing sbb bca blog org2 smnjung
tp its ok
sbb kalau dekat2, nnt dorang bw gathering mcm mn?
malu ohhhhhhhhh
hahaha :p

Ayu Ikhwani said...

Zha: Ade soklan ke dlm entry ni? Hmm, akak tahun lepas first time ke Sarawak.. dlm 5 hari jugak la.. tak puasss.. suke giler akak dpt pegi sbb ingt sampai bile² takkan dpt jejak sane hehe..

deCrewz said...

Owh.. Bahasa sarawak banyak huruf 'k pulak kat ujung ye..he3