Tuesday, October 19, 2010

~ Menangis?

beberapa hari lepas, sorang makhluk yang bernama H2 mintak something dari aku. makhluk ni aku kenal dari skolah rendah lagi.

tapi..permintaan dia buatkan aku berfikir kejap. dia ni da mereng ke sampai tak ada benda lain nak mintak...or...H2 yg sebenar dah kena culik an alien, yang mintak an aku tu alien yang menyamar jadi H2?

H2 : zha..aku tak pernah tengok ko nangis. ko try nangis jap. aku nak tengok macam mana rupa ko nangis.

mungkin effect jiwa kacau sebab nak exam dia berubah laku...musykil aku.

aku : jangan..da bagos aku gila2, jangan ko mintak aku nangis. kang aku nangis ko pucat muka lak macam si Y kawan aku dulu. hahahahaha


terus aku ter-flash back kisah masa dulu yang berkaitan an aku, Y dan nangis.



Masa   : Final sem dip- 2009.
Tempat : Balkoni hostel uitm puncak perdana.

Malam. Duduk kat pintu balkoni.

aku : (menangis macam orang gila sambil pegang hp sony eric k630i, si coklat comel)

Y : wey...ang awat wey...ang ok ka?

aku : (esak2,tangis2, muka da banjir kilat tanpa henti ) aku ok..ang jangan risau na...

Y : gila aku tak risau! budak len teriak xpa..aku xkisah. tapi lau ang teriak aku risau. ang tu dah la payah nak teriak, bila skali teriak ang btol2 da xtahan la tu....wey..ang putus cinta ka?...

aku : (esak2 lagi....lap2 hingos) celah bila lak aku ada boifren...ang ni...

Y : da tu? ang xdak duit nak makan? xpa..ang pakai duit aku dulu...

aku : aku mana penah nangis bila xdak duit...

Y : ang xdak duit nk print assgnment?

aku : (lap2 air bah) dak....pak aku call tadik...

Y : ( muka pucat + cemas ) awat?? da benda jadik ka?? mak ang sihat??

aku : suma ok..mak pun sihat....

Y : dah tu?? ang teriak macam mati laki ni pasai apa??? dulu ang putuih an R pun xdak la teriak macam orang gila ni. awat wey??? cakap la...

aku : aku rindu pak aku ja.....

Y : ANG TERIAK MACAM ORANG GILA SEBAB RINDU PAK ANG??? (key suara paling tinggi)

aku : haa..laa...da tu..pasai apa lagi...(meraung...sambung nangis macam orang ilang akal ye tuan2).



hahahah aku xtau la pe perasaan Y masa tu, tapi muka dia aku tengok macam nak sepak2 aku laju2 je.. nangis macam mati laki...gaya aku nangis lak da macam orang nak terjun dari balkoni..mana tak pucat muka minah tu....hahahah

skang bila aku ungkit benda tu...dia bising, menyumpah seranah aku. hahahaha...tapi..bila dia kutuk pasal aku..aku kutuk dia balik...flashback lagi.



Masa : Sem 2, Malam, lepas kelas silat gayong.
Tempat : Tangga cafe puncak

Y : sampai hati pak guard tu xkasi kita kluaq..aku lapaq wey...bukan jaoh pun nak p beli makanan...depan pagaq ja pun...

aku : (garu2 kapla ) xpa la..da lewat da ni..aku ada mee...kita makan mee ja nak? lau x..kita p cafe ibu...ibu ada jual makanan lagi kot masa ni....burger abang tu pun bukak lagi..

Y : aku xmaw...

aku : dah tu..ang lapaq kan..makan la sikit pun...

Y : (diam)

aku : wey...awat ang nangis? pasai pak guard marah ang tadi ka?? xyah ambik hati an dia...

Y : bukan....(lap2 ayaq mata)

aku : dah tu?

Y : aku nangis xdapat nasik...aku lapaq nasik...nak nasik jugak....

aku : (blur....tahan gelak....simpati) aku tak pernah jumpa spesis macam ang...nangis sebab xdapat nasik.....







google image


hahahahahaha....lau ingat muka minah tu, memang aku nak gelak sakan ja masa tu. adoii...ntah la..memang aku xley blah dia nangis sebab nasi. aku harap...ko kawin je la an tokey beras je senang. hahahah

aku akui la..aku memang susah nak nangis. ego? yeap. aku akui aku ego bab2 nangis ni. bagi aku...kalau aku nangis depan orang...tunjukkan aku ni manusia yang lemah..tak maskulin la babe! hahahha

faktor aku membesar pun menjadi sebab. aku membesar dalam golongan budak2 lelaki. so agak lasak dan tomboy..jadi benda2 cengeng ni aku tak ley nak praktik.

aku tak la sampai nak judge pompuan o laki nangis ni lembik. bagi aku..orang lain buat xpa...jangan aku! so, lau ada mamat2 yang nangis depan aku..dun wory bro..im ok.

tapi...buat kawan2 aku yang baca n3 ni..JANGAN NANGIS DEPAN AKU OK!

sebab.....

korang kenal aku sebagai GILA2 bila bercakap...

tapi aku akan jadi TUGU NEGARA kalau korang nangis depan aku...

hahahahahha...

pesanan untuk bakal suami aku yang aku pun tak tahu siapa...

wahai sayang...

saya reti wat awak gelak...
saya jugak reti wat awak marah...

tapi jangan nangis depan saya ya...

sebab nanti saya akan lagi OVER nangis dari awak..

hahahahahaha

7 comments:

Ayu Ikhwani said...

Uishh.. Zha tau ckp utara ☺

red-is-merah said...

fuhhhhh.... mana pak guard tu skrg?.. hehe

Lee Zha said...

kak ayu : ehh..tau la..kecek klatey pb buleh..tp org asek ckp muka zha mcm muka jawa -.-". hahaha

uncle : ntah eh. di uitm puncak perdana shah alam selangor darul ehsan malaysia. hahaha

n@jwamz said...

jenguk kamoo darl~~~

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

wa nanes sbb sakit je kot.

Bijen M. said...

Kalau aku jadi Y waktu kat balkoni tu aku dah angkat kau lempar bawah.

Lee Zha said...

najwamz : boleh2. welkam to my pej! :D

albin : bkn ko nangis sb liptip ko da abes ke?? hahah

bro bijeng : hahahahhaha kau kejam. hahaha