Wednesday, September 22, 2010

Aku cinta Hipokrit!

follower aku tak banyak??? dan blog yang aku follow pun tak banyak?? ada aku kisah ke baii...aku blogging untuk keluarkan apa dalam kepala hotak. bukan nak cari follower banyak. follower banyak pun, kalau untuk tunjok2..hias2 blog ko..wat pe?? aku bet la..lam sehari, tak semua ko punya follower tengok ko pun..tak caya?? cuba try test! 

tak yah la kluakan NOTIS - aku suka blog sebab suka baca entri best2....tapi hari2 telek follower kat blog ko.. hipokrit owkey~




aku just akan follow blog yang aku rasa tak terlalu.....complicated..simple..dan orang2 yang tak perlu nak bajet ayu o comel. just be urself dudes! macam mana blog aku..macam tu la aku bila di luar..kasar?? lantak ko la..jangan harap bila 1st tym jumpa aku nak slow2 suara..ayu2..tarik2 bucu kain meja bila cakap. 

itu aku. tak perlu nak ikut orang lain..aku ada baca entri kat blog mana ntah, aku da lupa. dia bagi tips untuk jadikan blog ko fofuler dan di sukai ramai!..hahaha..salah satu tips, kena wat entri baik2..comel2..manja2..sopan2...tak ley blah!! aku ke tu?? tentu skali bukan! kalau aku buat entri yang ala2 suci dalam debu tu, aku rasa komfom follower aku tak ciput.

tapi biarlah..cukup aku jadi hipokrit dalam dunia nyata..lam blog..bia la aku nak cakap pa pe pun..napa? ko tak hipokrit ke?? gi mampos! suma manusia dalam dunia ni hipokrit doe! aku ingat lagi baca majalah mangga masa zaman2 budak sekolah menengah. hahaha..mesti korang perasan ada ruang biodata aweks2 o pakweks2 yang begamba dalam kolam renang (macam bodo je fotoshoot tuh!). mesti kat column ciri2 aweks1 o pakweks2 idaman -1. tak hipokrit. makkk aiihhh! 

tak sedar diri rupanya..setau aku la..manusia ni..suma ada sifat hipokrit dalam diri dorang..samada melampau o tak melampau je. hipokrit ni macam perasaan normal yang lain la..marah..sedih..happy..sape kata hipokrit tu just ada kat sesetengah orang je?? gi cermin muka gi!

contoh paling dekat. konon mak korang masak sambal belacan. tapi fevret ko sambal petai. ko nak tak nak akan cakap kat mak.."takpe..tak kisah. sambal apa pun bedal je..." padahal lam hati ko da frust takde sambal petai. 

hipokrit yang tahap ni ok la..sebab nak menjaga hati orangkan. ye lah, puaka2 aku pun, kadang2 nak tak nak kena jaga hati orang, suka o tak, terpaksa jugak jadi hipokrit sebentar yek. kalau ko rasa tak nak jaga hati dan perasaan orang, dah2...gi pack barang..duk lam utan ke..gua ke..so, tak la jumpa manusia. ye dak?? ho ho ho






hipokrit yang melampau tu ko faham2 la..kira ada kaitan macam talam dua muka. cakap suka kat aku. tapi belakang aku cakap kat orang lain tak suka aku...adoiiiiiii cik kak, lau ko tak suka aku pun..tak yah la buat muka suci depan aku an cakap "saya suka la kawan an awak......." macam haram! memang nak kena slipar jamban pompuan macam tu...

so kawan2...bfore korang nak muntahkan ayat "aku tak suka orang hipokrit"....gi beli cermin besau2 ye..telek lu muka...lajukan speed otak tu, fikir balik..betul ke ko tu tak hipokrit???..........

5 comments:

Cik Puan Strow Belang said...

haha...
blog je ikot sukahati ang weh...
follower byk or sikit x mempengaruhi apa pon..
follower byk bukan dpt duit pon..
kalo dpt duit aku pulon gak carik follower...
haha

Lee Zha said...

haha...laa..ang xtaw ka??
mmg dpt duit pn lau wat blog..
tp ang kna jatoh cinta plg dlm lam dunia blogging lu la..lg cinta dr pak straw! hahaha

red-is-merah said...

yeszaaaa.. HIDUP BERBLOG!!! MERDEKA!!!.. hehe.. terlebih-lebih pulak... kah3

Ayu Ikhwani said...

Akak nak tergelak bace 'tarik² bucu alas meje' heheh..

Akak pun ade sorg kwn, beria ckp pasal follower pdhl ciput je pun follower dia. Akak dulu tak buh tab utk join as follower tu sbb akak tak suke org tau blog akak, nnt tak leh nak merapu², mengutuk² (oppssss) hehe.. tp sbb ade brape org kwn komplen selalu lupe URL akak and susah nak follow, baru akak letak.. tp sib baik la Za letak, klau tak suauh akak nak follow lak =p

Lee Zha said...

ankel : yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hiduppp golfffffffffffffffffffffff!!! upss..slh. hahaha

k.ayu : haha..kita kn pmpn kak..so sm2 pmpn ni mst la nmpk mne pmpn gedik ke x kn?

mcm akak..siyes, kpla gila2,tp za suka..hahaha..jgn mara~ nnt za jual..hahaha