Wednesday, March 6, 2013

dengki

2 hari lepas..
kawan sekolah rendah add di fesbuk.
mulalah ativiti bongkar album yang aku slalu buat bila orang dah add aku.
dia dah kawen rupanya.
suami dia kacak, mata kuyu.
muka macam penyabar.

aku chat. 
ucapkan tahniah sebab dah kawen.
dia balas. 
hah.
dia membebel penat mencari kawan-kawan sekolah rendah katanya.
dan macam biasa.
soalan cliche..

kau pulak bila nak kawen?

aku gelak.
aku beritau aku menyesal approve dia
sebab dia tanya soalan yang aku malas nak hadap.
dia gelakkan aku balik.
terasa?
sumpah tak.

kalau orang lain..
mungkin akan dengki/jeles bila lihat
kawan-kawan sekolah dah bertunang/kawen/beranak..

aku pulak..
tak rasa apa-apa.
malah aku happy tengok kawan-kawan aku dah ada penjaga (suamilah)

tapi aku sangat dengki..
dengan kawan-kawan yang dah mampu nak beri duit poket dekat parents.
yang mampu hantar parents melancong tanpa dorang keluarkan 1 sen skalipun.
yang mampu beli rumah dan kereta hasil titik peluh sendiri.
paling utama...

aku dengki tengok kawan-kawan yang ada bisnes sendiri yang totally mula dari bawah dan bukannya di bantu family.

aku dengki akan itu.


sungguh.




...

14 comments:

yongpropaghandi said...

masih lagi tak mampu membalas jasa mak ayah. sama lah

H Y D E said...

sabarlah. kamu tidak keseorangan...

Lee Zha said...

yong - bff aku pun nama yong, pompuan, anak sulong, aku ingatkan kau tadi ialah dia. hehe


naim - takpa. slow2. :)

hanaahmad said...

aku doakan kau berpeluang lakukan semua itu leezha. :)

Arai Lekir said...

kamu pun boleh jadi seperti mereka

Lee Zha said...

hana - aminnn. rindu kamu. muah.

arai - insyaAllah. aminn

Kidal Abadi said...

hai awak.

Lee Zha said...

hai kidal. macam kenal. :P haha

Anonymous said...

Hey there I am so thrilled I found your blog, I really found you by accident,while I was looking on Bing for something else,
Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a tremendous post annd a all round
thrilling blog (I also llove the theme/design), I
don’t have time to look over it all at the oment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back too read a great deal more, Please doo keep up
the awesome work.

My web pagee ... kitchen Remodeling

Anonymous said...

Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a
captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as
yours and I'm having difficulty finding one?

Thanks a lot!

Here is my web-site :: Rijles Westland

Anonymous said...

I'm amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that's both equally educative
and entertaining, and without a doubt, you've hit the nail on the head.
The issue is something too few men and women are speaking intelligently
about. Now i'm very happy that I found this during my hunt for something concerning this.


Here is my blog post home renovation ideas, www.homeimprovementdaily.com,

John son said...

Nice share.. The writing style is superior and the content is relevant. I hope you will be adding more in the future.
Loan Workout

umair said...

Omékongo Dibinga is youth motivational speaker and diversity educator. He delivers his powerful message which is part speech, part poetry, and part hip-hop

umair said...

Best Deals of round pen panels Largest Collection of all sizes of round pen panels. New Collection of all round pen panels at low price.