Tuesday, September 14, 2010

tak tau nak kata apa dah

aku pun tak tau apa aku rasa skang ni la..macam2 yang aku fikir..tadi..sorang kawan cerita sumthing kat aku..katanya dia da serik dengan lelaki..ye..mungkin kalau aku kat tempat dia..aku akan rasa benda yang sama..1st love..tapi kesian lak aku tengok dia tadi..sampai famly pun dah warning jangan kawan an lelaki tu..ye la, sedangkan aku sebagai kawan dia pun tanak dia an lelaki tu g, apatah lagi famly..teruk..memang teruk..tapi aku tak la salahkan lelaki tu 100%..

perempuan yang wujud dalam hidup lelaki tu pun aku salahkan..cuma yang aku tak berkenan..lelaki tu boleh lak layan kawan aku ni bila dia suka..siap tuduh macam kawan aku ni tak boleh bertolak ansur...siap ngaku sayang dua2..GILA! macam mana ntah ko boleh sayang 2 orang dalam satu masa?? mungkin boleh..sebab tu kot lelaki boleh kawen 4..mungkin dorang reti nak bahagikan kasih..tapi perempuan tak rela semua tu..bukan senang berkongsi sorang laki ni..sebab tu kot sape2 yang rela dimadukan dapat payung emas..bukan semua layak dapat..perlu ada redha..dan ikhlas di situ..redha je xcukup kalau tak ikhlas..



aku ada masalah dengan kawan lelaki..siapa dia? tak perlu la aku taip nama dia kat sini. cukup sekadar aku gelar....DIA..aku bosan bila dia ada masalah, need sum1 to talk, sebab tak ada orang layan, dia cari aku macam hapa...bila aku dengan ikhlas jadi pendengar, dia da ok..tapi bila aku need sum1 to talk la..jangan harap..dan aku fade up jugak kadang2..kalau sorang yang buat aku gini tape gak..ni..

de la 2-3 orang..ye..aku tau..aku jenis yang susah nak tunjuk kat muka aku yang aku ada masalah..tapi ada masa aku perlukan orang jugak nak luah..korang ingat aku tak de masalah ke?? aku banyak masalah..masalah orang MATANG. bukan masalah budak2 sekolah (atau dalam erti kata remeh temeh)..aku malas nak ngadu or tunjuk every second every minute supaya orang tau aku ada masalah..tapi bila aku perlukan tu faham2 la..ni tak..macam haram..bila aku tak layan, cop aku sombong. memang macam...*&^&^%^%$! 


mungkin betul apa yang aku penah baca lam blog sorang brader nih...orang kalau ada 'rupa', senang je orang tolong...ye..aku takda 'rupa'..mungkin sebab tu bagi aku macam2 alasan..takpe la bro, lu simpan je la alasan lu lam otak. aku da tau da apa alasan ko nak bagi..sebab apa kata hati aku rupa2 betul pun..so..adios. Selamat Hari Raya.

2 comments:

six.september =_= said...

kadang2 orang susah nak paham dgn kita

Lee Zha said...

yeap..tp kita sentiasa cuba yg tbaik utk fhm org..mcm gampang