Tuesday, August 10, 2010

Kenapa Buat Blog?

ramai yang tetiba tanya soklan di atas. pesal?? xley? gipun ni bukan 1st blog aku..da banyak da blog aku wat, p setiap kali baru 1 n3, pastu memang lupa da email an paswed blog. thanks to Uncle sebab membuatkan saiya jeles tengok blog kamu lalu saya refresh buat baby baru. hehe..sepanjang aku idop ni la kan, macam2 blog aku jumpa. blog personel - macam blog aku la, cerita perkembangan idop, blog bisness - ni yang korang gadis2 biasa tengok sebab nak shopping, blog sekolah - sekolah aku takdak blog lagi and macam2 lagi. malah ada orang yang ngadap blog 24 hours even dia takdak koje tetap. aik?? boleh dapat duit ke? YES! anda boleh kaya kalau betol2 menyelami dunia blog. tujuan aku buat blog lak..sebab nak kongsi apa yang jadi lam hidup and make frenzzzzzzzzs.


bebalik pada yang buat duit tadi, macam mana nak dapat duit? bunyi nya macam senang la kan, buat blog, teros dapat duit. sebenarnya, perjalanan dia tak macam tu la..tapi apa yang aku tau, dari orang2 yang pakar, korang kena jatuh cinta an dunia blog dulu baru la boleh dapat riban2. macam tanam buah, buat semaian, tanam benih, jaga jangan bagi rumput tumbuh, bagi baja then baru pat hasil yang membanggakan. hasil pun terpulang pada cara korang jaga tanaman korang tu. macam tu jugak blog. kalau korang dah set mind nak dapat duit an buat blog lam masa singkat tapi bukan jatuh cinta terlebih dulu, memang korang akan cepat putus asa la. tu lebih kurang macam..tak ikhlas je koje ye dak.

aku tak tau ngan lebih detail macam mana benda tu, tapi im still in learning proses macam mana nak...hm..cm ne ye..menggeledah every single detail about blog. mungkin 1 day aku akan tukar blog jadi mesin duit (insyaAllah lau aku terbuka hati..tapi wat masa skang..nope!)..sebab aku jenis tak ley duk diam dan bukan sorang yang ley tunggu sambil duk diam2.hehe..tapi tak salah lau nak tau detail, yela, nanti tak la bebal sangat lau aku baca benda2 o n3 taiko2 blog. tak la bengap sangat. at least i noe sumthing! :)

so..buatlah blog ikut suka korang janji korang happy..pa pe pon, happy blogging! :D

4 comments:

red-is-merah said...

erhhhmmmm.... setuju3X,... semua benda boleh wat duit, asalkan rajin dan betul cara... dan ikhlas.... erhmmm... cam pakar motivasi la pulak....

Lee Zha said...

haha xpa uncle. janji halal. hoho, tgu daku menjadi warga bintulu ya. insyaAllah..hehehe

red-is-merah said...

ya ka?... sudah cnfrm ka?... yahoooo... kih3

Lee Zha said...

haha insyaAllah la uncle..lam prncgn.p bisnes tukar suda. mun da bna2 komfom mek pdh k. huhu